GELUK BEN JE ZELF

Gepubliceerd op: 16-11-2019

Ben je toe aan meer geluk?

Bewust worden van je manier van denken is de sleutel tot het verbeteren van je leven. Of dit nu op emotioneel, mentaal, fysiek of spiritueel vlak is. De mate waarin je bewust bent, wordt vooral bepaald door de geloofsovertuigingen & gewoonten die je in je kinderjaren hebt opgedaan. Je automatische patronen. Alle dingen die je doet, denkt en zegt zonder nadenken. Zo zijn er dus behulpzame overtuigingen en overtuigingen die je belemmeren. En al deze overtuigingen, gewoonten en gedragingen bepalen wie je bent. Deze automatische patronen bepalen hoe je leven er vandaag de dag uitziet. Je bent wat je denkt. Zie je keer op keer terugkerende situaties in je leven? Bijvoorbeeld; relaties die geen standhouden, keer op keer afgewezen worden voor een baan. Altijd in conflict met autoriteit zijn. Hoe bewuster je bent van je manier van denken, jouw manier hoe jij de wereld ziet hoe beter je in staat bent je leven in te richten op jouw voorwaarden i.p.v. geleefd te worden door ogenschijnlijke externe omstandigheden.

Gedachten zijn dingen en elke gedachte geeft een fysieke reactie in je lichaam. Een emotionele reactie. Als je zegt; ik ben niet gemaakt voor de liefde, het lukt mij niet om een gesprek met anderen aan te gaan. Ik heb geen vrienden, ik durf dat niet te vragen, ik durf niet naar de winkel om dat te ruilen, dat kan ik niet, dat lukt mijn nooit. Niemand ziet mij staan, daar ben ik niet goed genoeg in etc. besef dan dat je mind dat accepteert als een feit. Maar als je zegt; “ik ben geliefd, ik praat makkelijk met iedereen, ik ben goed in mijn job. Ik durf te vragen om salarisverhoging. Ik verdien dat. Ik ben vriendelijk en aardig”. Dat accepteert je mind ook.

Geef je zelf complimenten

Jezelf complimenten geven, jezelf prijzen is een van de makkelijkste dingen die je kunt doen om je gevoel voor eigenwaarde, je zelfvertrouwen te vergroten. Maak er een gewoonte van om zodra je opstaat als eerste tegen jezelf te zeggen: “ik ben waardevol, ik vind mezelf leuk. Ik hou van mezelf”. Echter in plaats daarvan beginnen we vaak met; “pfff wat verschrikkelijk, oh dit staat me niet, ik zie er niet uit. M’n haar zit niet goed, of zeggen we dingen zoals bijvoorbeeld; “Oh nee zo stom, m’n telefoon vergeten op te laden. Of, “Oh wat ben ik toch een stomme trut, ben ik mijn sleutels kwijt. Ik ben zo boos op mezelf.” Of, “Ik heb mezelf niet goed voorbereid op de vergadering, dat wordt weer helemaal niks zo”.  Of je vriendin plaats een leuke groepsfoto in de app en je geeft als reactie; “ja leuke foto, zolang je maar niet inzoomt op mij dan.” En ga zo maar door. De hele dag halen we onszelf naar beneden. Bewust en veelal onbewust.

Word je bewust van je interne dialoog, de beelden die je vormt in je hoofd en de woorden die je spreekt. En verander de woorden die je tegen jezelf zegt wanneer je merkt dat je jezelf naar beneden haalt. Prijs jezelf in plaats daarvan: Zeg tegen jezelf, ik ben waardevol, ik ben goed in mijn werk. Ik kan goed met tegenslag overweg. Ik zie er goed uit. Ik doe het goed etc. Al die woorden die je nodig hebt, om je goed te voelen. Je kunt woorden ook wel vergelijken met bodylotion. Bodylotion wordt opgenomen door de huid en herstelt de huid. Hetzelfde geldt voor de woorden die jij je mind voedt. Woorden die de ziel positief voeden zijn als bodylotion, ze helen van binnenuit. Ze worden opgenomen door je mind en je mind doet wat het denkt dat jij wil. Het luistert naar de instructies die jij het geeft.

Je hebt altijd gelijk!

Hoe vaker je woorden herhaalt, hoe vertrouwder ze worden en hoe meer het een “self fulfilling prophecy” wordt. Want je hebt altijd gelijk!  Als je bijvoorbeeld altijd woorden gebruikt in de strekking van; “Oh ik heb vandaag een verschrikkelijk dag op kantoor, alles gaat mis. Ik krijg een hart attack als ik dat moet doen, ik krijg er de zenuwen van, dat kan nooit goed gaan etc. ” dat is dat wat je krijgt. Je geeft je mind de hele dag door instructies. En je lichaam reageert in overeenstemming met je manier van denken.

Visa versa werkt dit dus ook zo.  Als je altijd woorden gebruikt die jou helpen je beste versie te leven, bijvoorbeeld: “het komt goed, het komt altijd goed, ik zorg ervoor dat deze dag werkt. Dit gaat mij lukken, ik ben goed in wat ik doe. Ik vertrouw op mezelf. Ik kan dat etc. zal je mind er alles aan doen om te zorgen dat dit is wat je krijgt.

Boost je zelfvertrouwen

Door je woorden te veranderen, verander je je realiteit. En wanneer jij jezelf prijst en complimenten geeft boost je je zelfvertrouwen als geen ander. Niemand kan dat beter als jijzelf. Je brein kijkt namelijk altijd naar hoe je je voelt. Het continue herhalen van de woorden die je zegt, zorgt ervoor dat je het gaat geloven. En de weegschaal kan 2 kanten uitslaan. Jij kiest! Daarom kies je woorden zorgvuldig. Want hoe vaker je herhaalt wat je zegt, dat wordt uiteindelijk je waarheid. Je gelooft het. De woorden die je zegt en de beelden in je hoofd vormen jouw dag, jouw leven. En die kan je te allen tijde veranderen.

Het dialoog met jezelf is altijd leidend in hoe jij je voelt en de acties die je neemt. Wordt je eigen beste vriendin! Ik kan het niet vaak genoeg benadrukken; prijs jezelf continue. Elke dag. Dus niet af en toe of voor een paar weken, nee altijd! Het is een continuerend proces. Herhaling is de sleutel tot verandering. Zeg elke dag de woorden die je wil horen, moet horen: Ik doe ertoe, ik ben vriendelijk, ik doe het goed. Ik ben waardevol.  Ik heb fantastische coping skills. Ik kan dit etc.

Ben je niet happy met jezelf? Loop je keer op keer tegen dezelfde dilemma’s aan? Neem dan echt eens je manier van denken onder de loep. En verander je interne dialoog. Door de woorden en de beelden in je hoofd te veranderen, door jezelf te prijzen. Complimenten te geven. Dat zal je eigenwaarde, je zelfvertrouwen enorm doen groeien.  En je leven 100% veranderen. Want ook al weet je het niet meer, je bent geboren met enorm veel zelfvertrouwen! Claim het terug. Het is je geboorterecht, zorg dat je het terug krijgt. Je verdient het. En geloof me, ik heb gestaan waar jij nu staat. Ik durfde niet te spreken, mezelf te laten zien en voelde mij vreselijk ongemakkelijk om voor een grote groep te spreken.

Vergroot je zelfvertrouwen, versterk je gevoel voor eigenwaarde. Je zelfbeeld. En alles waar je naar verlangt, ligt binnen handbereik. Of dat nu werk, relaties of welzijn betreft. Het raakt al je levensgebieden. Geluk en zelfvertrouwen gaan hand in hand.

Spreekt dit artikel je aan en wil je meer geluk en succes in je leven? Zelfontwikkeling is de sleutel.  Ik help je graag je leven naar een “hoger” level te tillen. Door je in contact te brengen met je innerlijke kracht, zodat je vanuit deze kracht je mooiste leven kan creëren op jouw voorwaarden. Meer informatie of een afspraak maken neem gerust contact met mij op.

Liefs

Patricia

 

Leuk artikel? Delen is lief :-)