GEWOONTEN AANLEREN

Gepubliceerd op: 01-03-2020

Eerst maak je een overtuiging en dan maakt de overtuiging jou.

Je mind geloofd alles wat je zegt. De woorden en de beelden in je hoofd vormen je leven! Eerst maak je de geloofsovertuiging en dan maak de geloofsovertuiging jou. In de psychotherapie noemen we dit fenomeen ook wel een “self- fullfilling propehcy”.  De woorden die je gebruikt en de beelden die je vormt in je hoofd, vormen jou. Je bent wat je denkt.

Audio opname

Door een audio opname te maken van krachtige affirmaties - door ze in te spreken via bijvoorbeeld je dictafoon op je telefoon - en deze dagelijks te luisteren kun je je mind herprogrammeren en nieuwe constructieve overtuigingen verankeren in je onderbewustzijn. Een krachtige affirmatie is een soort ‘leugentje’, dat je voor jezelf formuleert. Al noem ik ze liever, statements van de waarheid. In krachtige affirmaties omschrijf je hoe je zou willen dat de realiteit is. Dit kan een zin of een alinea zijn. Meestal is het een korte en krachtige motivatie zin richting jezelf.

Dat kan over van alles gaan, je gezondheid, je werk, je relaties of hoe jezelf zou willen zijn. Door een krachtige affirmatie regelmatig te herhalen begint je mind te geloven dat dit is wie je bent en wat je wil. Op deze wijze kun je dus je zelfvertrouwen en elke andere overtuiging die jou belemmert te zijn wie je wil zijn, herprogrammeren.

Hoe?

Je begint met positieve statements op te schrijven in de tegenwoordige tijd. Gebruik hierbij je voorstellingsvermogen. Wie wil je zijn? Wie is je beste versie? Schrijf het op als een inspirerend verhaal. En schrijf het op alsof je het al hebt, alsof je die persoon al bent. Wanneer je helemaal vrolijk wordt van je verhaal als je het terugleest zit je op de goede weg. WOORDEN & BEELDEN gemengd met EMOTIE worden jou werkelijkheid! Onthoudt: zonder intentie en overtuiging werken affirmaties niet!

Gebruik nu dit verhaal wat je geschreven hebt als referentie. Welke eigenschappen heeft je beste versie? Is ze zelfverzekerd? Zorgt ze goed voor zichzelf? Voelt ze zich waardevol? Geliefd? Schrijf hier dan vervolgens korte krachtige statements van, zoals bijvoorbeeld: “Ik ben waardevol. Ik ben zelfverzekerd. Ik zorg goed voor mezelf. Ik ben genoeg. Ik ben geliefd”.  Het vereist discipline en geduld om affirmaties te doen slagen. Je zult het dagelijks moeten herhalen. En je moet écht het gevoel hebben dat dit is wat je wilt. Gewoon je statements uitspreken werkt niet. Je moet het met volle overtuiging uitspreken.

Neem ze vervolgens op, zodat je ze altijd en overal kan luisteren, bijvoorbeeld in de auto, op de fiets, vlak voordat je gaat slapen, als je net wakker wordt, wanneer je je tanden poetst etc. Woorden zijn als body lotion. En net zoals body lotion wordt opgenomen door de huid, worden woorden opgenomen door de mind en helen van binnenuit!

 

Iedere gedachte die door je bewuste brein gaat, creëert suggesties voor je onderbewuste.Een simpele ‘Ik kan het, ja, ja, ja!’ programmeert je onderbewuste al direct.

 

De functie van je mind is om coherentie te creëren tussen je overtuigingen en je realiteit. Luisteren naar positieve bevestigingen in de tegenwoordige tijd helpen deze samenhang te creëren.

De kracht van hypnose:

De eerste 7 jaar van je leven leef je in hypnose staat. In deze jaren werkt je brein op een lage trillingsfrequentie. De hypnose staat. Deze theta-staat is erg ontvankelijk voor suggesties. (zowel positief als negatief). Twee keer per dag zijn we het meest ontvankelijk voor het ontvangen van suggesties. Dat is vlak voordat we in slaap vallen en net voordat we wakker worden.

Na de eerste 7 levensjaren leren wij overtuigingen & gewoonten aan door herhaling. Dit is de primaire manier waarop we onderbewuste programma's verwerven na de leeftijd van 7. Begrijpen waarom je denkt zoals je denkt? Dan vindt je de blog "Weten waarom je denkt en doet zoals je doet." vast ook interessant.

Ik hoor mensen vaak zeggen; affirmaties werken niet. En inderdaad, affirmaties werken niet als je ze alleen maar opschrijft en op je spiegel plakt of zegt. Je moet het zeggen met intentie, met gevoel. En dit kan moeilijk zijn wanneer we een groot contrast ervaren met wat we willen. Onthoud dan dat je nieuwe gewoonten aanleert door iets steeds weer te herhalen.

Oefenen, herhalen, oefenen! Herhaling is de sleutel tot verandering! You can do this!

Liefs Patricia

 

 

Leuk artikel? Delen is lief :-)