Magic in je mind

Gepubliceerd op: 24-11-2019

Visualiseren is één van de krachtigste methoden om je dromen waar te maken! Onze gedachten en onze verbeelding heeft eens sterke invloed op ons fysiek, metaal, spiritueel en emotioneel welbevinden. Door middel van het creëren van beelden, kunnen we direct met onze aandachtsgebieden aan de slag gaan. En daarbij is het helemaal niet belangrijk hoe het er moet komen. Wat belangrijk is dat jij in gedachten voor je ziet, dat het er al is.

Wij mensen zijn echte beelddenkers. Ben je van mening dat dit niet voor jou geldt? Wel, als ik je nu zo vragen aan het mooiste moment in je leven te denken, weet ik zeker dat er direct beelden en gevoelens bij je opkomen. Als ik aan je vraag; denk nu niet aan een kat op het kleed op het gras, dan kun je daar niet, niet aan denken. Als ik je vraag hoe ziet je keuken eruit of wat voor een kleur heeft je auto dan kan je mij dat meteen vertellen. Waarom? Omdat wij mensen dus beeld denkers zijn. Visualiseren is een mentaal vermogen die iedereen bezit. Het is een creatiekracht en die altijd werkt! Positief of negatief. (oftewel de universele wet van polariteit in actie) Aan jou de keus of jij je aandacht richt op wat je wel wil of niet wilt. Wist je dat wij altijd alles 2x creëren? Eerst in de mind en dan in onze fysieke wereld. Jou interne representaties; de beelden in je hoofd en de woorden die je gebruikt vormen jouw wereld. En met deze wetenschap in je hoofd is kiezen voor dat wat je echt wilt, kiezen voor je mooiste leven!!

Maak je dromen waar!

Door visualisatie kunnen wij ons onderbewustzijn beïnvloeden en onderliggende overtuigingen veranderen. Je zet hierbij de universele wetten van de natuur aan het werk om jouw doelstellingen moeiteloos te bereiken. Doe alsof je jouw droom gerealiseerd hebt en het universum begint je te steunen en dromen worden werkelijk gerealiseerd. Want jouw onderbewustzijn weet namelijk het verschil niet tussen werkelijkheid en fantasie. Het werkt eigenlijk als volgt; je hunkert bijvoorbeeld naar een geliefde partner om de rest van je leven mee te delen. Echter je wil nooit meer de pijn en het verdriet ervaren van de breuk van je vorige relatie. Er komt iemand in je leven en je bent op slag verliefd. Helaas niet wederzijds. De afwijzing hakt erin. Je voelt de pijn van de breuk van je vorige relatie en instant komen er allerlei gedachten omhoog zoals b.v.; “ik ben niet gemaakt voor de liefde. Waarom overkomt dit mij nu steeds? Als ik maar niet mijn hele leven alleen blijf, de gedachte alleen al maakt mij doodongelukkig”. En ga zo maar door. Besef dan dat je mind altijd doet wat het denkt dat jij wil! In dit voorbeeld ligt je aandacht niet bij wat je wil, maar bij wat je niet wil. En wat je aandacht geeft groeit. Focussen op wat we niet willen is de grootste saboteur in je leven om te krijgen wat je juist wel wil! Je interne dialoog en de beelden in je hoofd zijn jouw leven. Echter ben je er van overtuigd dat je droomprins op het witte paard echt gaat komen, je voelt het, je ziet het en je gelooft het, dan gebeurt het ook! Waar je focus ligt, wordt jouw realiteit. Wanneer je minimaal 30 dagen lang je onderbewustzijn dagelijks dezelfde beelden & woorden voedt, dan gaat je onderbewustzijn die ook geloven. Of dit nu positief of negatief is. 

Voeding voor je mind

Visualiseren is dus niets minder dan beelden zelf oproepen en dan die beelden zolang mogelijk vasthouden in je mind. Denk maar eens aan wat je verlangt. Om bij bovengenoemd voorbeeld te blijven: Je wil een liefdevolle relatie waarin je gehoord en gezien wordt, waarin je helemaal jezelf kan zijn, waar respect is voor elkaar, plezier, humor etc. Hoe ziet je leven eruit als je ideale partner in je leven is? Hoe leven jullie? Wat zie je, wat hoor je, wat voel je? Wat voor een mensen heb je om je heen? Wat doe je? Word je er blij van? En als je geen beeld krijgt, wat voel je dan? Forceer niks, maar laat het moeiteloos ontvouwen en laat dat gevoel, dat beeld er zo lang en krachtig mogelijk zijn. Voel de vlinders in je buik. De energie die stroomt en geniet van dat gevoel. Investeer in dat verhaal. Blijf het voeden. Wat je nu doet is je creatie kracht aanspreken. Als je de beelden in je gedachten kunt zien en het fijne en gelukzalige gevoel voelen en je blijft deze dagelijks voeden in je gedachten dan zal het zich uiteindelijk manifesteren in je fysieke leven. En vindt jij de partner van je dromen. (Wet van aantrekking. Waar jij je aandacht op richt groeit.)

Hoe vaker je bewust en met intentie visualiseert, hoe duidelijker jij je mind instructies geeft met dat wat je echt wil, hoe meer het alles zal doen om te zorgen dat je krijgt wat je wil. Je mind doet immers altijd wat het denkt dat je wil. De truc is om een gewoonte te maken van visualiseren van wat je echt wilt. Dus niet af en toe, maar altijd! Elke dag. Visualiseren kan 100% jouw leven veranderen. Met de juiste intentie is alles mogelijk, binnen bereik en realiseerbaar!

“Where intention goes, Energy flows. Where energy flows, Life grows.”

Wil je zien wat het voor je doet? Probeer het de komende maand is. Richt je aandacht op iets wat je graag wilt en visualiseer hoe het is als je het hebt. Wat doe je, hoe voel je je, met wie ben je etc… Om het extra kracht bij te zetten zodat het nog meer gaat leven kun je het verhaal opschrijven,  zoek er plaatjes bij en lees je verhaal elke dag. Laat het verhaal gaan leven. Laat je erdoor inspireren. Wanneer je het kan voelen in je lijf, manifesteer je het uiteindelijk in je fysieke wereld. Hou je aandacht bij wat je wilt en niet bij wat je niet wilt! Laat je niet ontmoedigen door tegenslag. Blijf investeren in het verhaal van je mooiste leven! Geluk en succes kun je op deze wijze realiseren, visualiseren werkt! De key factor in het verhaal is dat je je emoties er aan koppelt! Wacht niet langer en start met het nemen van acties die jou dichterbij jouw droomleven brengen.

Succes en laat je dromen, jouw realiteit worden!

Liefs

Patricia

 

Leuk artikel? Delen is lief :-)