Waar ligt jouw aandacht?

Gepubliceerd op: 19-10-2019

We kennen allemaal fases waarin het leven pijn doet en we ons beperkt voelen. De natuurlijke reactie van ons is dat bij ongewenste gebeurtenissen er een overlevingsmechanisme in werking treedt. Je ontwikkelt overlevingsstrategieën die nodig zijn om je te beschermen tegen te pijnlijke situaties. Je leerde je aan te passen en je werkelijke gevoelens niet te tonen. Maar er komt een dag dat dit mechanisme jou gaat beperken. Het gedragspatroon wat jou altijd heeft geholpen wordt dan jouw last. Je wordt gevangene van je beperkende gedachten en overtuigingen en hierdoor onderdruk je jouw levensenergie. Herkenbaar?

We noemen dit ook wel mentale blokkades of belemmerende overtuigingen en wij voeden deze gedachten met allerlei excuses. Je kent ze vast wel; ik heb nu geen tijd om te gaan sporten hoor, ik ben echt te druk, dat doe ik morgen wel en je blijft vooruitschuiven, het lukt mij nooit om te ontspannen, ik geeft het op, afvallen lukt toch niet en ga zo maar door. Door je focus te veranderen, verander je je resultaten. Je vermogen om dingen te doen wordt belemmerd op een bepaald niveau. Weet dat iedereen in staat is om geweldige dingen te doen als je afrekent met je saboterende en belemmerende overtuigingen. Geloof in jezelf en je zelfbeeld bepaald het vermogen, jouw potentieel, wat jij kan vrijmaken in jezelf!

Je stemming bepaald je gedrag en je gedrag bepaald je resultaat. Ken je het gezegde? “Als je altijd doet wat je deed, zal je krijgen wat je altijd kreeg”. Gedachtekracht is de sterkste kracht. Dat waar je focus ligt, is je leven. Loop je vast, ben je niet happy? Verander je focus en je verandert je leven! De woorden die je gebruikt definiëren je mindset, en je mindset definieert je leven! De woorden die je spreekt zijn letterlijk een manifestatie van je gedachten. En je gedachten creëren jouw realiteit. Woorden waar je aan vasthoudt in je gedachten, creëren jouw! Je bent wat je denkt! Wees je daarom bewust van de woorden die je denkt en uitspreekt. 

Wil jij meer geluk, liefde, succes, rust en zelfvertrouwen ervaren in al jouw levensgebieden? Dan is het noodzakelijk dat je je focus richt op dat wat je echt wil, dingen waarvan je blij wordt, je kwaliteiten, je passie(s). Zolang jij gelooft dat jij niet goed genoeg bent, het niet kan of het toch nooit gaat lukken, lukt het je ook niet en zal je leven niet veranderen.

Herken je een of meerdere van onderstaande thema’s?

  • Geen nee durven zeggen of accepteren
  • Bang zijn voor intimiteit
  • Je steeds weer schuldig, afgewezen voelen
  • Niet goed voor je behoefden zorgen
  • Perfectionistisch zijn
  • Je voor alles en iedereen verantwoordelijk voelen
  • Niemand durven te vertrouwen of schaamtegevoelens
  • Je emoties weg eten, of door drank en drugsgebruik verdoven

Dat waar jij je aandacht op richt wordt jouw ervaring. En om succesvol te zijn in je leven is het noodzakelijk dat je wat jij aandacht geeft gaan managen. Gaat ontwikkelen en sturen. Want zo verander jij je werkelijkheid. Jouw realiteit. 

Het reptielenbrein

Wij mensen zijn zo geprogrammeerd om onszelf te beschermen tegen gevaren van buitenaf. En ons reptielenbrein speelt hierin een grote rol. Het legt verbanden tussen informatie die van je zintuigen afkomstig is en koppelt deze aan jouw emoties. Het speelt dus een belangrijke rol bij het vormen en opslaan van herinneringen en emotionele gebeurtenissen. Bijvoorbeeld als je op de rand van een dak staat te balanceren dan wordt jouw reptielenbrein ingeschakeld en waarschuwt jou voor gevaar. Jouw lichaam reageert hierop door je hartslag en ademhaling te verhogen, je gaat zweten. Je wordt alert. (Vlucht-vecht reactie) Echter deze reactie gebeurt ook als er helemaal geen dreigende situatie is, maar als jouw angst gaat spreken. Bijvoorbeeld; dat lukt mij nooit. (faalangst).En al die negatieve gedachten, zorgen en twijfels houden jou tegen om het leven te leiden waar je diep van binnen naar verlangt. Echter hoe meer jij je mentale spier traint door focus te houden op wat jij wilt en waar jij heen wil in het leven, hoe sterker je wordt met als gevolg dat je steeds beter je hindernissen kunt overwinnen.

Belangrijk is dat je gelooft in jezelf, dat jij goed voelt over jezelf, dat je je waardevol voelt. Jij hebt de sleutel in handen die alle deuren naar geluk, succes, liefde, rust of wat jij maar nodig hebt kan openen!

Hoe dan?

Door in jezelf te investeren - door je zelfvertrouwen te vergroten, je zelfbeeld te versterken. Wordt je bewust van jouw gedachten. Want denk je? Welke woorden gebruik je? En hoe reageer jij daarop? Weet dat negatieve gedachten jou klein houden en zorgen dat jij niet bereikt wat je zou willen in je leven. Of het nu gaat over angst, jaloezie, controle of schuld. Het zijn verhalen. Het zijn gedachten die je vasthouden in een bepaald patroon. Programma’s die gaan afspelen zodra ze worden getriggerd. En die geven je altijd een slecht gevoel. Wordt je bewust van wat je denkt. Ga met je aandacht naar het hier en nu. Laat je inspireren en focus je aandacht op dat wat je echt wil, op positieve gedachten. Transformeer negatieve gedachten naar positieve gedachten. Oefen in kleine stapjes. Hou je doelen reëel en wees lief voor jezelf. Luister naar jezelf. En je zal zien dat je beetje bij beetje sterker wordt en meer zelfvertrouwen krijgt.

Wil jij graag begeleid worden in dit proces? Kijk dan eens bij mijn aanbod of neem contact met mij op. Ik sta je graag tot dienst om te laten zien hoe jij vanuit jouw kracht, jouw essentie het leven kan creëren waar jij naar verlangt. Of dat nu rust, liefde, een succesvolle carrière, geluk of zelfvertrouwen is.

Vind je dit een leuk artikel? En ken je iemand die dit echt eens moet lezen? Delen is lief. Dank je wel!

Liefs Patricia

 

Leuk artikel? Delen is lief :-)