Skip to content

Lichaamsgerichte (Trauma)Therapie: Herstel de balans tussen lichaam en geest

Ontdek de kracht van lichaamsgerichte (trauma) therapie voor een diepere heling van lichaam en geest. Lichaamsgerichte therapie gaat dieper dan praten en begrijpen. Onze cellen dragen alle ervaringen en emoties in zich, wat invloed heeft op lichamelijke en psychische klachten. Door aandacht te besteden aan beide aspecten, verminderen of verdwijnen klachten. Loslaten van spanningen en emoties vergroot veerkracht en balans.

Verbind hoofd, lichaam en emoties voor diepgaande transformatie

Lichaamsgerichte therapie helpt je contact te maken met je lichaam en brengt verbinding tussen hoofd, lichaam en emoties in balans. Hierdoor ontdek je wat je werkelijk wilt, kun je beter grenzen aangeven en kom je dichter bij jezelf. Als therapeut help ik je contact te maken met en uiting te geven aan je gevoelens, verbaal en non-verbaal, zodat jij steeds beter zelf in staat bent om lichaam en geest samen te laten werken.

Van woorden naar ervaring: Het lichaam als kompas

In het oriëntatiegesprek kijken we welke thema’s en verlangens er spelen en zoeken we samen naar een benadering die bij jou past. Tijdens de sessies is er naast het verbale veel aandacht voor het non-verbale, waardoor problemen snel helder worden.

Ik werk met alles wat zich aandient in het hier en nu. Het vraagt nieuwsgierigheid en bereidheid om patronen te onderzoeken en wanneer nodig een andere weg te kiezen. Je lichaam is de sleutel om hier inzicht in te krijgen.

Jouw weg naar Transformatie en nieuwe mogelijkheden

Met ervaringsgerichte methoden zoals lichaamsgerichte oefeningen en ademwerk, herstel je balans en veerkracht. Ik maak gebruik van technieken als meditatie, TTR, focussen (Gendlin), bio-energetica en cognitieve therapie.

Your body is your best guide. It constantly tells you, in the form of pain or sensations, what’s working for you and what’s not.

“Don't just listen with your mind, listen with your whole body”

Neem vandaag nog contact op en zet de eerste stap naar een gebalanceerd en vervullend leven.

Back To Top