Skip to content

Spenderen vs. Investeren

Uitgeven en investeren zijn 2 dingen die we altijd op elk moment van de dag doen. Spendeer jij meer of investeer je meer in:

Gedachten

  • We spenderen onze gedachten.
  • We investeren in onze gedachten.

Onze gedachten spenderen of anders gezegd verdoen is wanneer we twijfelen, ons zorgen maken, gedachten hebben die komen vanuit denken in schaarste of gebrek, zowel naar onszelf of de ander toe. Wanneer we investeren in onze gedachten is als we denken aan groei, als onze aandacht ligt bij verbetering, de beste versie van jezelf worden, overvloed, vergroten en vermeerderen in de positieve zin.

Gezondheid

  • We spenderen onze gezondheid.
  • We investeren in onze gezondheid.

Wanneer we onze gezondheid spenderen doen we dingen die onze vitaliteit en energie doen verminderen. Investeren we juist in onze gezondheid dan doen we dingen die onze vitaliteit en energie zal verhogen.

Geld

  • We spenderen onze geld.
  • We investeren in onze geld.

Spenderen is eigenlijk alles dat weinig tot niets oplevert. Investeren is uitgeven aan dingen die je iets opleveren. Een terugkerend rendement. Of dit nu op korte of lange termijn is. Je kunt bijvoorbeeld investeren in een coaching traject, een opleiding, je bedrijf, een huis, aan wat dan ook wat je rendement oplevert. Neem nu bijvoorbeeld een coaching traject. Eigenlijk lijkt je dit wel wat en wil je dit wel graag, maar de investering houdt je tegen. Je vindt het toch allemaal wel veel geld. Daar kan je nog zoveel andere dingen voor doen. Dus doe je het niet. Alleen kun je uit al die andere dingen die je dan doet vaak geen tot weinig terugkerend rendement halen. Eenmaal gespendeerd, levert het je weinig tot niks meer op. Herkenbaar?

“Investeer je in iets waar je beter van wordt, dan verdient zich dat vroeg of laat in veelvoud terug.”

Hoe dan ook, geld – wat je bijvoorbeeld in een coaching traject zou kunnen investeren-, geef je uit. Dat is een bewezen feit. Het gekke hierin is dat mensen vaak liever geld uitgeven aan een vakantie of allerlei andere dingen dan dat ze het investeren in de ontwikkeling van zichzelf. Terwijl het laatste juist kan betekenen dat ze zoveel meer mogelijkheden creëren om hun leven die wending te geven waar ze diep in hun hart naar verlangen. Het doorbreken van belemmerende overtuigingen en gewoonten kan je leven 180 graden ten positieve veranderen. Op alle vlakken in je leven!

Investeer je bijvoorbeeld in je persoonlijke ontwikkeling dan zal je daar op een gegeven moment de vruchten van plukken. Je bewustzijn vergroot en daarmee creëer je keuze en dat zal je terugzien in je levensgebieden. Of dit nu in relaties is, carrière, financiën of welzijn. Je wordt er beter van. Om bij dit voorbeeld te blijven; het kan je het volgende opleveren: meer rust in je hoofd, succesvoller zijn in alles wat je doet (ook financieel) , meer geluk, liefde, diepgang en welzijn ervaren in alle opzichten. Je investering levert je de rest van je leven meer op dan je ooit geïnvesteerd hebt.

Nu is spenderen natuurlijk helemaal niet slecht. Een nieuwe garderobe aanschaffen, op vakantie gaan, een nieuwe auto kopen, uit eten gaan, leuke dingen doen, voor anderen zorgen etc. is natuurlijk geweldig fijn en leuk. Echter wanneer de weegschaal meer de kant op wijst van spenderen, dan zal je hoe dan ook meer uitdagingen op je pad tegenkomen. Jezelf wegcijferen, door blijven gaan tot je niet meer kan, meer geld uitgeven dan je hebt etc. gaat altijd ten koste van.

Balans

Heb je een goede balans gevonden en investeer je meer dan dat je spendeert, dan zal je leven alleen maar beter en beter worden. Daag jezelf uit en zoek altijd naar meer manieren om je gedachten, gezondheid en geld te investeren.🙂 100% dat je leven meer vervullend zal zijn, je meer rust, geluk, succes, liefde en vrede ervaart in je levensgebieden.

Je bent het waard

Er is altijd ruimte voor groei en verbetering in je leven. Streef naar het beste voor jezelf en de mensen om je heen. Investeer in jezelf. In je mind en in je gezondheid. Je bent het waard. En geloof mij, ooit spendeerde ik ook veel meer dan goed voor mij was. In gedachten en gezondheid. Dat heeft mij veel meer gekost dan mij lief was. Het tij is gaan keren toen ik echt voor mijzelf heb gekozen. En door echt te gaan investeren in mijzelf. Op alle mogelijke manieren en dat heeft mijn leven in alle opzichten meer dan positief doen veranderen. En nog steeds. Ik leef mijn passie en geniet van het leven. Dat gun ik jou ook! Is jouw weegschaal in balans? Kun je nog ergens investeren? Zo ja, doe het! Je kan dat! Elke kleine stap is er een vooruit. Door te investeren jezelf, wordt je leven leuker in alle opzichten!

Leuk artikel? Delen is lief 🙂

Laat je eigenwaarde groeien en zie je leven transformeren!

Back To Top