Skip to content

Eigenwaarde: Je bent het waard!

Heb je last van gebrek aan eigenwaarde? Merk je dat je jezelf regelmatig wegcijfert en een lage dunk hebt van jezelf? Het is tijd om daar verandering in te brengen! Heb jezelf lief. Je bent het waard! In deze blog ontdek je hoe je je eigenwaarde kunt vergroten en een positieve transformatie in je leven kunt realiseren.

Een wankele eigenwaarde wordt vaak gevoed door die kritische innerlijke stem die je vertelt dat je niet goed genoeg bent, dat je dingen verkeerd doet. Het is vaak geworteld in het gebrek aan erkenning in je kinderjaren. Je hebt dan op de een of andere manier niet genoeg gevoeld dat je waardevol bent.

Het hebben van een lage eigenwaarde heeft negatieve gevolgen voor verschillende aspecten van je leven en geluk. Maar wees gerust, er is hoop! Door je eigenwaarde te vergroten en zelfrespect te ontwikkelen, kun je je leven op een positieve manier veranderen.

Gevolgen gebrek aan eigenwaarde

Een gebrek aan eigenwaarde kan op verschillende manieren tot uiting komen. Zoals te weinig aandacht voor jezelf hebben. Bijvoorbeeld door te weinig aandacht te besteden aan je gezondheid en uiterlijke verzorging. Moeite hebben met het stellen van grenzen, wat weer kan leiden tot bijvoorbeeld overgewicht. Of continu bezig zijn en geen rust nemen. Belanden in afhankelijkheidsrelaties waarin je jezelf wegcijfert. Of het ontwikkelen van verslavingen zoals binge-watching, doomscrollen, drank/drugs gebruik of gokken.

“Alleen jijzelf kan beslissen wat je denkt dat je waarde is en dat zal bepalen hoe je toestaat dat anderen jou behandelen.”

Herken je jezelf in een of meerdere punten?

  • Je koppelt je eigenwaarde aan prestaties en bezittingen.
  • Je stelt onrealistisch hoge verwachtingen aan jezelf.
  • Het is moeilijk voor je om jezelf te accepteren zoals je bent.
  • Je cijfert jezelf voortdurend weg.
  • Je hebt een negatief zelfbeeld ontwikkeld.
  • Je legt de lat voortdurend te hoog voor jezelf en haalt jezelf keer op keer onderuit.
  • Je werkt onder je niveau of juist erboven.
  • Je omringt jezelf met mensen die voortdurend negatieve feedback geven.
  • Je voelt de druk om te voldoen aan de normen en waarden van anderen en de maatschappij.
  • Je waardeert jezelf voornamelijk op basis van wat je bereikt hebt, in plaats van wie je als persoon bent.

Als je jezelf herkent in een of meerdere van bovenstaande punten, is het belangrijk om actie te ondernemen. Vergroot eigenwaarde en verander je leven! Wil jij meer genieten van het leven, meer liefde, geluk, rust en welzijn ervaren, dan is het tijd om aan je zelfbeeld te werken en eigenwaarde te vergroten.

Zoek hulp en creëer bewustzijn

Als je merkt dat het moeilijk is om zelfstandig je eigenwaarde te vergroten, aarzel dan niet om hulp te zoeken. Je bent dat waard! Bewustzijn creëert keuze en verandert je leven positief. Het leven is zoveel mooier wanneer je jezelf echt leuk vindt. Weet dat je waardevol bent, dat ben je altijd geweest en zul je altijd zijn.

Wil jij werken aan een positiever zelfbeeld en een gelukkiger leven en kun je daar wat hulp bij gebruiken? Ga ervoor!  Neem vandaag nog de beslissing om aan jezelf te werken en een leven vol liefde, geluk, rust en welzijn te omarmen.

Laat je eigenwaarde groeien en zie je leven transformeren!

Back To Top