Skip to content

Verander je leven positief met Counseling en Coaching

Terwijl coaching vooral draait om het ontdekken en benutten van je eigen kwaliteiten om de uitdagingen van het leven aan te gaan en het beste uit jezelf te halen, richt counseling zich meer op je binnenwereld. Soms kom je daar obstakels tegen, zoals emoties en gevoelens die je liever vermijdt of belemmerende overtuigingen. In een counseling traject bied InnerYourney je een veilige ruimte om hieraan te werken. Dit opent de deur naar een vernieuwde manier van denken en handelen in situaties die eerder uitdagend waren. Zowel counseling als coaching hebben de kracht om jouw leven op een positieve manier te veranderen.

Counseling: Ontdek de kracht van helende verandering!

Counseling is een laagdrempelige kortdurende vorm van psychosociale hulpverlening, voor mensen die psychisch gezond zijn maar tijdelijke problemen ervaren waar ze alleen geen uitweg in zien. Het is resultaatgericht en pragmatisch van aard. Daarbij is deze vorm vooral helend van karakter en leggen we de nadruk op de emotionele aspecten van jouw problemen en vragen.

Misschien heb je last van problemen door nare gebeurtenissen of moeilijke omstandigheden met veel impact. Of ervaar je stress en ben je vastgelopen in het leven. Tijdens het counselingproces staat centraal dat je jezelf beter leert kennen, leert omgaan met je emoties en inzicht ontwikkelt in jouw levenssituatie. Het is niet alleen toepasbaar bij bestaande problemen; je kunt counseling ook preventief inzetten om te voorkomen dat iets een probleem wordt.

Counseling kun je inzetten bij:

  • Emotionele problemen
  • Levensvragen en zingeving
  • Bij een laag zelfbeeld
  • Wanneer je veel piekert
  • Rouw en verlies
  • Overspannenheid
  • Eenzaamheid
  • Je uit balans bent of veel stress ervaart
  • Ingrijpende veranderingen in je leefsituatie of werk ervaart
  • Relatieproblemen/ problemen binnen het gezin

Inzicht is uitzicht en emotioneel welzijn

Counseling heeft als doel duurzame positieve veranderingen in jou als individu te bewerkstelligen. Het draait om het verkrijgen van inzicht in jouw gedachten, gevoelens, acties en ervaringen. Het ondersteunt je bij het verkennen en effectief omgaan met (negatieve) emoties. Je ontwikkelt vaardigheden om op een nieuwe manier met persoonlijke uitdagingen om te gaan.

Omdat lichaam en geest nauw met elkaar verbonden zijn, kunnen uitdagende levenssituaties behoorlijk wat fysieke ongemakken veroorzaken, zoals hoofdpijn, spierspanningen, chronische vermoeidheid en/of slaapproblemen. Je lichaam fungeert als jouw kompas en biedt waardevolle inzichten over jouw huidige situatie in het leven.

“A counselors is like a emotional detective, helping you uncover the hidden truths within yourself”

Coaching: breng beweging in jouw leven!

Coaching richt zich op het in beweging brengen van jou, het vergroten van zelfinzicht en het versterken van zelfvertrouwen. Het is een bewustwordingsproces dat jou stimuleert tot reflectie. Het draagt bij aan jouw persoonlijke ontwikkeling, waardoor je effectiever wordt en de impact van je gedrag vergroot. Het helpt je te ontdekken hoe jij het beste uit je leven haalt om zowel privé als zakelijk alleen nog maar te doen waar jij gelukkig van wordt!

Als counselor en coach begeleid ik je in persoonlijke en professionele veranderprocessen, vergroot je zelfinzicht en versterk je zelfvertrouwen.

“It’s time for positive change”

Neem vandaag nog contact op voor meer informatie of een kennismakingsgesprek. Jouw positieve verandering begint hier!

Back To Top